Staal coaten

Het is al geruime tijd een bekend gegeven dat een lezer, tijdens het bekijken van de layout van een pagina, afgeleid wordt door de tekstuele inhoud.

Staal coaten

Zinkfosfateren, een dijk van een corrosiewerende voorbehandeling op staal. Zinkfosfateren is een dijk van een corrosiewerende voorbehandeling op staal. Zinkfosfateren wordt als voorbehandeling op stalen ondergronden uitgevoerd om 2 redenen: een betere corrosiewering en een betere hechting van de opvolgende coatinglaag creƫren.

Title of the video

Het proces van staal coaten

Jonkman Coating brengt de zeer robuuste voorbehandelingslaag aan door middel van dompelprocessen. In baden van 3800 x 800 x 1400 mm worden uw producten in korven en met behulp van een bovenloopkraan voorbehandeld. De processtappen volgen elkaar als volgt op: allereerst wordt alles alkalisch ontvet, waarna een grondige spoeling volgt. Vervolgens worden uw producten gebeitst en opnieuw gespoeld. Hierna volgt het daadwerkelijke zinkfosfateren, waarna uw producten gespoeld worden in water en demi-water. Na het drogen heeft zich een laag gevormd welke:

Toepassingsmogelijkheden

Stalen producten voor buitentoepassing en vochtige ruimten. Al hoewel de zinkfosfaatlaag zelf goede corrosiewerende eigenschappen bezit, is een laklaag noodzakelijk voor een buitentoepassing. Constructies die niet volledig gelakt kunnen worden zijn daarom minder geschikt Denk hierbij aan holle delen waar wel vocht kan komen.
Zinkfosfateren wordt veel toegepast in de automobielsector. Ook voor metselwerkondersteuning is dit een veelvuldig en beproefd systeem.De corrosiewering door zinkfosfateren is beduidend beter dan die door ijzerfosfateren.

Image descripion will be displayed here underneath the inserted image.

Installaties

De behandeling vindt plaats in een grote dompelreeks. Uw producten worden in korven geladen en gaan door de dertien fasen van de dompelreeks. De processtappen bestaan achtereenvolgens uit: ontvetten, spoelen, beitsen, spoelen, demi-spoelen, zinkfosfateren, spoelen, demi-spoelen en drogen.

Informatie

Chromateren

Bekijk alle onze coating specialiteiten

Lees verder