Staal coaten

Op een basis van zinkcalcium zinkfosfatering

Staal coaten

Om staal te coaten zal er eerst een goede voorbehandeling plaats moeten vinden, dit om alle verontreinigingen te verwijderen en het staal voor te bereiden op het aanbrengen van de coating.

 

Het proces van staal coaten

Bij Poedercoatservice Meppel wordt het staal voorzien van een zinkfosfatering. Zinkfosfateren is een voorbehandelingsproces voor het behandelen van stalen en verzinkt stalen onderdelen. Zinkfosfateren wordt veel toegepast in de automobielindustrie. Ook andere sectoren, zoals de landbouwmechanisatie, kiezen graag voor deze kwalitatief zeer hoogwaardige methode van voorbehandeling. Poedercoatservice Meppel maakt gebruik van zinkcalcium zinkfosfatering, een beproefd proces dat in combinatie met poedercoating zorgt voor zeer goede corrosiewerende eigenschappen.

 

Toepassingsmogelijkheden

Producten die met een poedercoating en een zinkfosfaatlaag zijn uitgevoerd, zijn bestand tegen zware omstandigheden, waaronder corrosie die natuurlijk kan ontstaan wanneer de producten dagelijks aan weer en wind worden blootgesteld. Niet voor niets nss zinkfosfateren de standaard in de automobielsector.

 

Installaties

Alle chemische voorbehandelingen vinden plaats in een geautomatiseerde badenreeks, waarbij de verschillende baden flexibel kunnen worden ingezet, om zo tot de specifiek gewenste procesbehandeling te komen. Het proces wordt in detail gecontroleerd. Uw producten worden in korven geladen en ondergaan zo de dompelreeks in de in dertien baden lange behandelstraat. De processtappen bestaan achtereenvolgens uit: ontvetten, spoelen, beitsen, spoelen, demi-spoelen, zinkfosfateren, spoelen, demi-spoelen en drogen.

Informatie

Verzinkt staal

Bekijk alle onze coating specialiteiten

Lees verder