Aluminium

Het meest voorkomende non-ferro metaal met oneindig veel toepassingen

Aluminium

Aluminium wordt breed toegepast, van consumentenproducten tot in de bouw en in allerlei takken van industrie. Poedercoatservice Meppel is tot in detail bekend met het coaten van aluminium, waarbij ook hier geldt dat de kwaliteit van de coating staat of valt met de kwaliteit van de voorbehandeling. Hierin doen wij geen concessies.

 

Het proces van het coaten van aluminium

Het proces van het coaten van aluminium vereist kennis van het materiaal, een visie op de beoogde levensduur en een grondige kennis van het poedercoatingproces. De voorbehandeling, het aanbrengen en de uitharding, zijn allemaal bepalend voor de kwaliteit van het eindproduct. Poedercoatservice Meppel beheerst alle onderdelen van de procescontrole tot in detail.

Toepassingen

Gepoedercoat aluminium wordt toegepast in een veelheid van producten en sectoren, van consumentenproducten, tot gevelelementen en onderdelen voor de automotive en lucht- of ruimtevaart. Je kunt het zo gek niet bedenken. Aluminium is een veelzijdig materiaal en de coating kan natuurlijk in elke gewenste kleur worden aangebracht.

Installaties

Alle chemische voorbehandelingen vinden plaats in een geautomatiseerde badenreeks, waarbij de verschillende baden flexibel kunnen worden ingezet om zo tot de specifiek gewenste procesbehandeling te komen. Het proces wordt in detail gecontroleerd. Uw producten worden in korven geladen en ondergaan zo de dompelreeks in de in dertien baden lange behandelstraat. De processtappen bestaan achtereenvolgens uit: ontvetten, spoelen, beitsen, spoelen, demi-spoelen, chromateren, spoelen, demi-spoelen en drogen.

Informatie

Elektrolytisch verzinkt staal

Bekijk alle onze coating specialiteiten

Lees verder