Zinkfosfateren

Voorbehandelen volgens de standaard uit de automotive

Zinkfosfateren

Zinkfosfateren is een behandelingsproces voor het voorbehandelen van stalen en verzinkt stalen onderdelen. Zinkfosfateren kom je veel tegen in producten voor de automobielindustrie. Ook andere industrie├źn, zoals de landbouwmechanisatie en de agrarische sector in het algemeen, maken graag gebruik van deze kwalitatief zeer goede voorbehandeling. Poedercoatservice Meppel maakt gebruik van een zinkcalcium zinkfosfatering, een beproefde voorbehandelingsmethode, die in combinatie met poedercoating garant staat voor een zeer langdurige bescherming tegen corrosie.

Het proces van zinkfosfateren

Poedercoatservice Meppel werkt met een geautomatiseerde badenreeks waarin de producten worden gedompeld. De eerste processtap is alkalisch ontvetten. Na een grondige spoeling worden uw producten gebeitst en vervolgens opnieuw gespoeld. Daarna volgt het eigenlijke zinkfosfateren, waarna een grondige spoeling met water en demi-water plaatsvindt. Na het drogen beschikt uw product over uitstekende corrossiewerende eigenschappen en een laag waarop de vervolgens aan te brengen coating uitstekend en duurzaam hecht.

Toepassingsmogelijkheden

Zinkfosfateren wordt vooral in de automobielsector breed toegepast. Zinkfosfateren is in veel gevallen gewoon de beste voorbehandeling voor staal. Uiteraard wordt het ook buiten de automobielbranche volop toegepast. Wij vertellen u graag meer over wat Poedercoatservice Meppel ook op het gebied van zinkfosfateren en coaten juist voor u kan betekenen.

Installaties

Poedercoatservice Meppel beschikt ook voor zinkfosfateren over een geautomatiseerde badenreeks. Door uw producten in korven te laden doorlopen deze het gehele proces, te weten: ontvetten, spoelen, beitsen, opnieuw twee maal spoelen, demi-spoelen, zinkfosfateren, spoelen, demi-spoelen en tot slot drogen.

Informatie

Chromateren

Meer informatie over chromateren.

Lees verder