Chromateren

Chromateren

Chromateren is een voorbehandelingsproces voor specifiek aluminium onderdelen. Het proces heeft nogal negatief in de belangstelling gestaan vanwege het veel gebruikte en kankerverwekkende chroom 6. Poedercoatservice Meppel gebruikt om die reden geen chroom 6, maar een volwaardig alternatief.

Het proces van chromateren

Poedercoatservice Meppel vast het veilige en bedrijfszekere driewaardig chromateerproces toe. Het voordeel van chromateren ten opzichte van andere voorbehandelingen is dat het chromateren op zich al een corrosiewering aan het product geeft. In combinatie met poedercoating geeft driewaardig chromateren een extreem hoge mate van corrosiebescherming. Om die reden wordt driewaardig chromateren in de militaire sector dan ook veelvuldig toegepast. Poedercoatservice Meppel beschikt over uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van driewaardig chromateren en heeft alles voor dit proces in eigen huis.

Toepassingsmogelijkheden

Driewaardig chromateren is zoals opgemerkt de norm voor corrosiebescherming in de defensiesetor, maar is ook voor andere sectoren beschikbaar waar producten aan extreme omstandigheden worden blootgesteld. Denk hierbij aan de offshore en maritieme sector.

Installaties

Poedercoatservice Meppel heeft alles in huis op het gebied van driewaardig chromateren en is ook hierin uw totaalpartner. Bent u voor uw producten geïnteresseerd in onze uitgebreide kennis en mogelijkheden, dan nodigen wij u van harte uit voor een gesprek waarin wij onze expertise met u delen en ook voor u zoeken naar de meest slimme coating.

Informatie

Zinkfosfateren

Meer informatie over zinkfosfateren.

Lees verder